400 gram laksefilet uden ben
100 gram puy linser
100 gram grønsager (gulerod, selleri,løg)
200 gram kartofler
2 dl hvidvin
100 gram smør
20 gram bredbladet persille
½ dl olivenolie
50 gram butterdej
20 gram rød peber
salt og peber
citronsaft
Butterdejen trykkes ud i en rund form på ca 8-10 cm.
Ovenpå lægges tynde skiver kartofel i vifte som pensles med olie, og det bages i ca 30 mín ved 180ºC.
Linserne koges i letsaltet vand i 20 min og derefter sauteres de af med grønsagerne som er skåret i bruniose og krydres.
Laksefileten udskæres og formes på samme måde som kartoflen evt ved at hakke det groft.
Hvidvinen og rød peber koges ned til halvdelen og blendes sammen med det kolde smør, så det bliver en beurre blanc.
Olien blendes sammen med persille og citronsaft
Til sidst anrettes tallerken med kartoflen i bunden, laksen ovenpå, linserne omkring og til sidst saucen med strejf af persilleolie.