4 citroner ubehandlede
2 laurbærblade
2 spsk hvidvinseddike
2 artiskokker
2 spsk olivenolie
2 løg finthakkede
1 fed hvidløg knust
4 kyllingelår
En smule hvedemel til drys
1 dl hvidvin
2 ½ dl hønsebouillon
50 gram persille hakket
Havsalt og friskkværnet peber
Fyld en gryde halvt med vand og tilsæt en citron, skåret midt over, 1
laurbærblad, eddiken og lidt salt.
Skær stilkene af artiskokkerne.
Start fra bunden af artiskokken og skær med en grønsagskniv alle bladene væk og fjern så artiskokskægget, så kun hjertet er tilbage.
Skær endnu en citron midt over og gnid bunden af artiskokkerne med
citron.
Læg artiskokhjerterne i en gryde med vand, bring det i kog og lad det simre uden låg i fem minutter.
Hæld vandet fra og skær artiskokhjerterne i kvarte.
Varm halvdelen af olivenolien op i en stor gryde til middelvarme og tilsæt løg, hvidløg og det andet laurbærblad.
Steg det i 3-4 minutter, til det er blødt, og stil det til side.
Riv skallen af de sidste to citroner og drys den over kyllingen.
Drys kyllingen meget let med hvedemel. Varm den resterende olie op i en
stegepande, tilsæt kyllingen og steg ved høj varme i nogle minutter, indtil der dannes en gylden skorpe.
Krydres med salt og peber, tages af panden og sættes til side.
Skru op for varmen og tilsæt hvidvinen.
Rør og skrab bundfaldet af bunden.
Lad vinen koge ind i et par minutter.
Tilsæt løgblandingen, den indkogte vin, kyllingen, artiskokkerne og kog ved svag varme i omkring 20 minutter.
Rør med jævne mellemrum.
Tilsæt bouillonen, læg låg på gryden og lad kyllingen simre ved lav varme i omkring 30 minutter.
Rør i den efter 15 minutter.
Før servering tilsættes hakket persille og saften af en citron, og retten
smages til efter behag.