300 g kyllingekød i strimler eller tern
1 æble (fx cox orange)
1 løg
100 g østershatte (eller anden type svampe)
frisk timian
2-2 ½ dl æblejuice eller æblecider
lidt Maizena saucejævner til lyse sauce
salt og peber
smør til stegning
En rigtig efterårsret med æbler, svampe og frisk timian.
Man kan fx servere den med en kraftig rodfrugtmos af kartofler, selleri
og gulerod, smagt til med masser af persille.
Eller en helt regulær kogt kartoffel eller ris hvis du har travlt.
Snit løget i meget smalle både.
Rens svampene og riv evt. de store i mindre stykker.
Fjern kærnehuset fra æblet og skær også det i smalle både.
Opvarm smørret i en gryde og steg kødet gyldent og sprødt.
Det er vigtigt, at det ikke blot står og koger i sin egen saft, så det kan
være en god ide at duppe kødet helt tørt med køkkenrulle inden
stegningen. Kom nu svampe og løg i gryden og lad det stege med et
øjeblik til svampene er gyldne.
Tilsæt æbler og lad dem stege med, til de netop har taget farve.
Tilsæt æblejuice eller æblecider og lad retten småsimre i 10-15 min.
Smag til med salt, peber og frisk timian.
Jævn saucen med Maizenajævner.