Fedtet er borte, men smagen af sprøde kyllingevinger med
tomat er lige fin. Vælg selv hvor stærke de skal være. Partymad. Her med en god
agurkedip.
• Sennep giver meget smag uden at tillføje fedt • Kylling
indeholder meget protein.
Forberedelse15 min. + marinering. Tilberedning 1 time. 8 Portioner
# Råvarer til Kyllingevinger med tomat:
2 kg kyllingevinger, ca. 22 vinger
2½ dl stærk tomatsauce på dåse
1 spsk mild eller stærk usødet sennep
3 dl soya
1 citron saften af
AGURKEDIP:
3 dl letmælks-yoghurt naturel
2 agurker, udkernede
1 tsk spidskommen
salt og peber
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds vingerne og fjern den yderste spids på dem.
Læg kyllingevingerne i en stor skål.
2 Bland tomatsauce, sennep, soya og friskpresset citron.
Bland godt.
Hæld marinaden over kyllingevingerne.
Sørg for at de bliver helt dækkede af marinaden, også i alle
folderne.
Dæk med plastfolie og mariner i køleskab i mindst 30 min.,
men helst nogle timer eller natten over.
Jo længere vingerne marineres desto mere smag får de.
3 Sæt ovnen på 200 °C og beklæd en bradepande med alufolie.
4 Kør yoghurt, agurk og spidskommen i foodprocessoren med
knivbladet på, eller riv agurken ned i yoghurten.
Smag til med salt og peber.
5 Læg kyllingevingerne i bradepanden og hæld marinaden over.
Steg i ovnen 45 min -1 time, til kyllingevingerne er sprøde
og gennemstegte.
Server med agurkedip.
Tips & råd
Fjern spidsen på vingen med en saks. Mærk efter hvor leddet
sidder i benet og klip gennem benet for at fjerne spidsen.
Lav din egen tomatsauce: kog 1 kg tomater sammen med løg,
hvidløg og lidt chilifrugt.
Kør saucen i foodprocessor eller blender og hæld på flasker.
VARIATION: Kyllingevingerne er også rigtig gode at grille.
Tilsæt chilipulver i marinaden, hvis du vil have dem
stærkere.
PR. PORTION: Energi: Kcal 245 = kJ 1029
Kulhydrat 8 g Protein 24 g Fedt 13 g (48%) Fibre 1 g