De sprøde kyllingevinger bliver bedst, hvis du laver dem i
en wok sammen med krydrede grønsager. Let at lave. • Frisk ingefær indeholder
vitaminer og mineraler.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Sprøde kyllingevinger:
8 kyllingevinger
1 kg bladbede
2 fed hvidløg
200 g bønnespirer
50 g valnøddekerner
2 cm frisk ingefær
salt
cayennepeber
2 dl jordnøddeolie
1 dl hønsebouillon
saften af en appelsin
½ bundt persille
* Fremgangsmåde:
1 Rens bladbede bladene og skyl dem godt, af dryp og skær i
strimler.
Pil og hak hvidløgene.
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.
Hak valnødderne.
Skræl ingefæren og hak den fint.
Skyl og tør kyllingevingerne og krydr dem med salt og
cayennepeber.
2 Opvarm olien i en wok og steg kyllingevingerne ved jævn
varme i olien 10 min., til de er gyldne og sprøde.
Vend dem en gang.
Tag kyllingevingerne op og hold dem varme.
Hæld al olien ud på nær 1 spsk.
3 Skru op for varmen og steg bladbede, hvidløg, bønnespirer,
nødder og ingefær under omrøring i den resterende olie til bladbeden er mør.
Hæld hønsebouillon og appelsinsaft på, bland godt og giv det
et opkog.
Smag til med salt og cayennepeber.
4 Læg kyllingevingerne oven på grønsagerne.
Hak persillen og drys den over retten.
Server med ris.
Tips & råd
Kyllingevinger kan købes både friske og frosne.
De skal være optøede inden tilberedningen og helt gennemstegte
ved serveringen.
Jordnøddeolie tåler høj temperatur og ryger ikke så let.
Derfor egner den sig fint til wokretter, som ofte kræver
høje temperaturer.
PR. PORTION: Energi: Kcal 383 = kJ 1608
Kulhydrat 9 g Protein 26 g Fedt 27 g (63%) Fibre 4 g