Logo

Kyllingevinger sprøde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingevinger sprøde

 

De sprøde kyllingevinger bliver bedst, hvis du laver dem i en wok sammen med krydrede grønsager. Let at lave. • Frisk ingefær indeholder vitaminer og mineraler.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Sprøde kyllingevinger:

8 kyllingevinger

1 kg bladbede

2 fed hvidløg

200 g bønnespirer

50 g valnøddekerner

2 cm frisk ingefær

salt

cayennepeber

2 dl jordnøddeolie

1 dl hønsebouillon

saften af en appelsin

½ bundt persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Rens bladbede bladene og skyl dem godt, af dryp og skær i strimler.

Pil og hak hvidløgene.

Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.

Hak valnødderne.

Skræl ingefæren og hak den fint.

Skyl og tør kyllingevingerne og krydr dem med salt og cayennepeber.

 

2 Opvarm olien i en wok og steg kyllingevingerne ved jævn varme i olien 10 min., til de er gyldne og sprøde.

Vend dem en gang.

Tag kyllingevingerne op og hold dem varme.

Hæld al olien ud på nær 1 spsk.

 

3 Skru op for varmen og steg bladbede, hvidløg, bønnespirer, nødder og ingefær under omrøring i den resterende olie til bladbeden er mør.

Hæld hønsebouillon og appelsinsaft på, bland godt og giv det et opkog.

Smag til med salt og cayennepeber.

 

4 Læg kyllingevingerne oven på grønsagerne.

Hak persillen og drys den over retten.

Server med ris.

 

Tips & råd

 

Kyllingevinger sprøde

Kyllingevinger kan købes både friske og frosne.

De skal være optøede inden tilberedningen og helt gennemstegte ved serveringen.

 

Kyllingevinger sprøde

Jordnøddeolie tåler høj temperatur og ryger ikke så let.

Derfor egner den sig fint til wokretter, som ofte kræver høje temperaturer.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 383 = kJ 1608

Kulhydrat 9 g Protein 26 g Fedt 27 g (63%) Fibre 4 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her