Logo

Kyllingespid med krydret sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingespid med krydret sauce

8 bambusspyd - ca. 20 cm lange

500 g inderfilet af kyllingebryst

¼ tsk garam masala (indisk blandingskrydderi)

½ tsk vindruekerneolie

½ tsk groft salt

Krydret sauce:

25 g smør

4 små knuste fed hvidløg

2 tsk fintrevet frisk ingefær

1 tsk garam masala

4 dl grønsagsbouillon

3 spsk hvedemel

4 spsk vand

300 g kvark 1%

1 tsk paprika

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

Tilbehør:

320 g løse ris fx basmatiris

600 g dampet savojkål

 

Kyllingespid: Læg spiddene i koldt vand i ca. ½ time.

Fordel kyllingestykkerne på de 8 spyd og drys med garam masala.

Pensl en grillpande med olie.

Steg 4 spid ad gangen i grillpanden ved kraftig varme i ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og lad spiddene hvile tildækket i ca. 10 min.

 

Krydret sauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.

Svits hvidløg, ingefær og garam masala i ca. ½ min.

Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Rør hvedemel og vand til en jævning og rør den sammen med kvark.

Pisk jævningen i den varme bouillon og tilsæt paprika, salt og peber.

Kog den krydrede sauce ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

 

Tips: Kyllingespiddene kan også steges i smør i en pande eller på en grill.

 

Energiindhold pr. portion: 2573 kJ
Energifordeling: Protein: 30%, Kulhydrat: 55%, Fedt: 15%

Fryseegnet: Nej.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.613 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her