500 g hakket kyllingekød
1 brev flødelegeret hønsekødsuppepulver
2 spsk olie
2 store løg i skiver
2 store kartofler i 2 cm. tern
4 gulerødder i 1 cm. skiver
2.5 dl hvidvin
7.5 dl vand
3 dl piskefløde
Kyllingekød og suppepulver røres sammen i en skål.
Spiskefulde af farsen formes til boller.
Olie varmes i en tykbundet gryde.
Svits bollerne for jævn varme i et enkelt lag i 5 min., eller til de er
brunede på alle sider.
Tages op og afdryppes på køkkenrulle.
Kom løg, kartofler og gulerødder i gryden.
Svits under omrøring for jævn varme i 5 min., eller til de er let brunede.
Tilsæt vin, vand og fløde.
Læg kyllingeboller tilbage i gryden og bring i kog, varmen dæmpes, og
gryderetten simrer uden låg i 20 min, eller til grønsager er møre og saucen
kogt ind og jævnet. Rør jævnligt.