Logo

Kyllingepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingepie

 

Alle bliver imponerede af denne dekorative og velsmagende pie. Den færdige fillodej gør at du får en flyvende start. Let specialitet.

• Denne pie er ret mager. • Fillodej indeholder meget mindre fedt end butterdej.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kyllingepie

2 kyllingebryster a ca. 125 g

1 tomat

2 tsk olie + olie til fadet

100 g savoykål

2 fed hvidløg

3 spsk vand

½ hønsebouillon terning

250 g ricottaost

1 stort æg

½ dl reven pecorino- eller parmesanost

¼ tsk friskkværnet peber

8 ark fillodej

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Beklæd en form (22 cm i diameter) med alufolie.

Smør folien med olie.

Skær tomaten i 6 både.

 

2 Skær hvert kyllingebryst i 3-4 strimler.

Opvarm 1½ tsk olie på en teflonpande.

Brun kyllingen til den er gylden, ca. 5 min.

Læg kylling og tomatbåde i formen.

 

3 Fjern stokken fra kålen.

Skyl og hak savoykålen fint.

Pil og hak hvidløgene.

Kom kål, hvidløg, vand og bouillon på en pande.

Kog til kålen er mør, ca. 5 min.

 

4 Bland ricottaost, æg, ost og peber i en skål.

Tilsæt savoykål og hvidløg. Bland godt.

Fordel blandingen i formen ovenpå kylling og tomat.

Glat overfladen med bagsiden af en ske.

 

5 Læg fillodejen på en plan overflade.

Lad arkene ligge ovenpå hinanden.

Klip en cirkel, ca. 25 cm i diameter.

Læg fillodejen ovenpå ricottaosten.

Pensl dejen med resten af olien.

Sæt pien i ovnen og bag til dejen er gylden og fyldet er gennemvarmt, ca. 30 min.

Læg et fad over formen og vend pien ud.

Fjern folien og server.

 

Tips & råd

 

Kyllingepie

Beklæd formen med alufolie inden fyldet lægges i.

Foliet gør at fyldet ikke hænger i formen, når pien vendes ud.

 

Kyllingepie

Læg kylling og tomater i et regelmæssigt mønster.

Placer ingredienserne dekorativt, for de kommer til at ligge øverst når pien er vendt ud.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 268 = kJ 1132

Kulhydrat 13 g Protein 26 g Fedt 12 g (40%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her