Kyllingekød er basis i denne gryde, som smager af
jordnødder, peberfrugt og løg. Den er desuden meget let at lave.
• Peberfrugt indeholder
meget C-vitamin. • Brug helst kyllingens hvide kød, for at spare på fedtet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllingegryde med jordnødder:
250 g (5 dl) kogt, strimlet kyllingekød
1 grøn peberfrugt
1 løg
1 tsk olie
2 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
½ tsk spids kommen
½ tsk kanel
7 dl hønsebouillon
2 dl fløde 13%
½ dl jordnøddesauce
½ tsk salt
2 spsk hakkede jordnødder (valgfrit)
* Fremgangsmåde:
1 Rens og hak peberfrugten. Pil og hak løget.
Opvarm olien ved jævn varme i en stor gryde og steg
peberfrugt og løg til de er møre, ca. 5 min. Læg grønsagerne på en tallerken.
2 Smelt fedtstoffet i gryden og pisk mel, spidskommen og
kanel i.
Steg under omrøring i ca. 1 min.
Tilsæt bouillon, fløde og jordnøddesauce.
Bring det i kog og kog under omrøring, til saucen er jævn,
ca. 5 min.
3 Tilsæt kylling, peberfrugt, løg og salt.
Bring i kog og rør rundt nu og da, til retten er gennemvarm,
ca. 10 min.
Anret portionsvis på tallerkener.
Drys jordnødderne over og server straks.
Tips & råd
Læg løget i koldt vand i ca. 10 min. inden det skal hakkes
eller snittes.
På denne måde undgår du at fælde tårer, når du arbejder med
løg.
Opvarmning i mikroovn: dæk med mikrofolie, men lad en åbning
stå, så dampen kommer ud. Kør på fuld effekt nogle minutter.
VARIATION: Læg kyllingegryden i varme tortillas, rul sammen,
luk til og server.
PR. PORTION: Energi: Kcal 476 = kJ 1999
Kulhydrat 10 g Protein 19 g Fedt 40 g (75%) Fibre 1 g