4 kyllingfileter eller kyllingebryst
limeskal samt saft
chili efter behag
lidt olie
lidt tamari-soya
Sauce:
2 dl hønsebouillon
1 fed hvidløg
½ finthakket løg
3 spsk peanutbutter
lidt limesaft
evt. lidt salt
Bruges kyllingebryst, skal de skæres på langs i ialt 12 stykker på 2 bryster. Gnid dem med limeskal og –saft samt chili.
Læg dem i marinade af soja og olie i ca. 1 time.
Sæt dem på spid (1 stk kylling pr. spid).
Beregn tre spid pr. person som forret.
Steg dem på grill eller hed pande hurtigt på begge sider.
Kødet skal lige have en sprød skorpe og være saftigt.
Satay-sauce
kog de hakkede løg møre i hønsebouillonen sammen med det knuste
hvidløg.
Tilsæt peanutbutter og lad det koge jævnt.
Tilsæt evt. lidt mere hønsebouillon, hvis saucen synes for fed.
Saucen skal dog have en lidt cremet konsistens.
Smag til med limesaft og evt. lidt salt.
Serveres til kyllingespiddene samt evt. et lille stykke lime