Mager ost holder kalorietallet lavt. Hvidløg og basilikum
giver herlig smag til denne lækre anretning. Festmiddag
• Kylling uden skind indeholder kun 4-5% fedt • Server med
en frisk grøn salat.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ostefyldt kyllingefilet:
4 kyllingefileter à 90-100 g
4 tandstikkere
1 spsk olie
1 dl reven mozzarellaost
FYLD:
4spsk frisk, hakket basilikum
2 spsk mager kvark (5%)
2 spsk reven mager stærk ost
1 spsk friskpresset citronsaft
1 fed hvidløg
1 tsk ansjospasta (se Tips & råd)
¼ tsk friskkværnet sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C.
Smør en plade eller brug bagepapir.
2 Begynd med fyldet.
Bland 3 spsk af basilikummen med resten af ingredienserne i
en lille skål.
3 Skær et vandret snit i hver af kyllingefileterne og kom
fyldet i.
Hold åbningerne sammen med tandstikkere.
4 Opvarm olien på en teflonpande og steg kyllingefileterne
til de er gyldne.
5 Læg kyllingefileterne på bagepladen.
Drys med mozzarella og resten af basilikummen.
Eftersteg nederst i ovnen ca. 20 min. til kyllingefileterne
er helt gennnemstegte.
Dæk med folie hvis de bliver for mørke.
Server straks.
Tips & råd
Ansjospasta: Mos ansjoserne med en gaffel eller kør dem i
foodprocessoren til en ensartet masse. Tilsæt et par dråber hvidvinseddike.
Sådan fylder du en kylling: Hold en lille, skarp kniv
parallelt med bordet.
Skær en lomme vandret på den ene side af brystet. Skær ikke
helt igennem.
SERVERINGSFORSLAG
Ovnstegte kartoffelbåde, hasselbackkartofler eller stegte
små kartofler smager godt til.
Syltede agurker og en salat med citrondressing giver en
frisk smag.
PR. PORTION: Kalorier 185 = Kilojoule
771 Kulhydrat 1 g Protein 27 g Fedt 8 g (39%) Fibre 0 g