4 stk kyllingebrystfilet
1 stor dåse ferskner
1 rød peber (eller en snackpeber)
salt og peber
Karrysauce:
25 g smør/margerine
25 g hvedemel
1 løg
1 god tsk karry (er din karry mild så brug lidt mere)
1 god tsk sambal olek (eller anden form for chili )
½ l vand evt. tilsat en smule bouillon
salt
Tilbehør: ris
Skær fersknerne i både, 4 både pr. halve fersken, og beklæd bunden af
et godt ovnfast fad med disse, drys med salt og peber.
Varm noget olie i en pande, og brun kyllingebrystet lidt i det, og placer
dem så oven på fersknerne.
Krydr også disse med salt og peber.
Skær den røde peber i ringe, og fordel dem over kylling og ferskner.
karrysauce:
Start med at lave en smørbolle ved med fingrene at ælte smør og hvedemel
sammen.
Varm noget olie i en gryde, og svits finthakket løg.
Når disse synes klare, tilsættes karry og chili og der svitses lidt igen.
Tilsæt vand og lad det koge op.
Tilsæt nu lidt efter lidt smørbollen, til konsistensen er saucet, men ikke
alt for tyk, den skal jo også kunne stå i ovnen en rum tid uden at størkne
helt til.
Smag til med salt.
Saucen hældes ud i fadet der sættes i en forvarmet ovn ved 225ºC, og
står der i ca. 30 min (afhængig af hvor godt man har brunet sin kylling)
Imens kan man koge nogle ris, til denne ret foretrækker jeg nogle af de
mere aromatiske, der som alle ved passer fortineligt til karry.
Tips: Det er meningen at retten skal være lidt stærk.