Thaikrydring giver de marinerede kyllingestykker duft og en
let og herlig smag, som passer perfekt til grillfesten.
• Lime indeholder meget C-vitamin • Jordnøddeolie indeholder
E-vitamin.
Forberedelse 25 min. + marinering. Tilberedning 40 min. 6 Portioner
# Råvarer til Thaikylling fra grillen
4-6 kyllingebryster a 125 g
6 kyllingeunderlår uden skind (ca. 900 g)
1· tsk salt
1 tsk citronpeber
3 fed hvidløg, pressede
2 tsk frisk, finthakket ingefær
1 lille rød chilifrugt, udkernet og tyndt skivet
2 tsk farin
1 tsk stødt koriander
2 tsk hakket korianderrod
4 tsk hakket citrongræs
saften af 4 limefrugter
4 tsk jordnøddeolie
4 tsk smeltet margarine
olie til grillningen
* Fremgangsmåde:
1 Gnid kyllingestykkerne med salt og citronpeber.
Stik små huller i kødet med en gaffel eller en kødnål.
Bland resten af ingredienserne i en stor skål.
Kom kyllingen i, vend og gnid den godt med marinaden.
Dæk skålen med plastfolie og mariner i køleskab i mindst 3
timer.
2 Tænd grillen og lad den brænde til kullene er helt hvide
eller tænd for ovnens grill.
Beklæd en grillrist eller en plade med alufolie og smør med
olie.
Læg kyllingen på og grill 10 cm fra varmen i 5 min. på hver
side.
Flyt kyllingen 5 cm længere væk fra varmen.
Grill kyllingestykkerne yderligere 15 min.
Pensl kyllingen kontinuerligt med den tiloversblevne
marinade til den er færdig.
3 Del kyllingebrysterne på midten og anret det hele på et
fad.
Tips & råd
Anvend alufolie på grillristen så marinaden ikke drypper ned
i gløderne og begynder at brænde.
Del kyllingebrysterne på midten med en skarp kniv eller en
saks inden de serveres.
Det er på den måde lettere for gæsterne at bestemme
størrelsen på deres portion.
PR. PORTION: Energi: Kcal 311 = kJ 1306
Kulhydrat 1 g Protein 43 g Fedt 15 g (44%) Fibre 0 g