Logo

Kylling Thai fra grillen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling Thai fra grillen

 

Thaikrydring giver de marinerede kyllingestykker duft og en let og herlig smag, som passer perfekt til grillfesten.

• Lime indeholder meget C-vitamin • Jordnøddeolie indeholder E-vitamin.

Forberedelse 25 min. + marinering. Tilberedning 40 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Thaikylling fra grillen

4-6 kyllingebryster a 125 g

6 kyllingeunderlår uden skind (ca. 900 g)

1· tsk salt

1 tsk citronpeber

3 fed hvidløg, pressede

2 tsk frisk, finthakket ingefær

1 lille rød chilifrugt, udkernet og tyndt skivet

2 tsk farin

1 tsk stødt koriander

2 tsk hakket korianderrod

4 tsk hakket citrongræs

saften af 4 limefrugter

4 tsk jordnøddeolie

4 tsk smeltet margarine

olie til grillningen

 

* Fremgangsmåde:

1 Gnid kyllingestykkerne med salt og citronpeber.

Stik små huller i kødet med en gaffel eller en kødnål.

Bland resten af ingredienserne i en stor skål.

Kom kyllingen i, vend og gnid den godt med marinaden.

Dæk skålen med plastfolie og mariner i køleskab i mindst 3 timer.

 

2 Tænd grillen og lad den brænde til kullene er helt hvide eller tænd for ovnens grill.

Beklæd en grillrist eller en plade med alufolie og smør med olie.

Læg kyllingen på og grill 10 cm fra varmen i 5 min. på hver side.

Flyt kyllingen 5 cm længere væk fra varmen.

Grill kyllingestykkerne yderligere 15 min.

Pensl kyllingen kontinuerligt med den tiloversblevne marinade til den er færdig.

 

3 Del kyllingebrysterne på midten og anret det hele på et fad.

 

Tips & råd

 

Kylling Thai fra grillen

Anvend alufolie på grillristen så marinaden ikke drypper ned i gløderne og begynder at brænde.

 

Kylling Thai fra grillen

Del kyllingebrysterne på midten med en skarp kniv eller en saks inden de serveres.

Det er på den måde lettere for gæsterne at bestemme størrelsen på deres portion.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 311 = kJ 1306

Kulhydrat 1 g Protein 43 g Fedt 15 g (44%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her