Det indiske krydderi er perfekt til tandoori-kylling. Her
får du opskriften på tandoori-kylling med ris, rød peber, haricots verts og krydret
yoghurt
# Ingredienser:
1 kylling på ca. 1 kg
1 ½ tsk. salt
½ citron
2 tsk. tandoori masala (rødt krydderi)
2 dl yoghurt
*
Gør kyllingen i stand og del den i 4 stykker.
Gnid kyllingestykkerne med salt og citron.
Bland yoghurt og tandoori krydderi.
Mariner kyllingestykkerne i denne blanding i ca. 2 timer, fx
i en plastpose.
Læg stykkerne i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 250 °
i ca. 30 minutter.
Prik hul i kyllingen med en gaffel, når kødsaften er hvid er
kyllingen færdig.
Server med kogte ris drysset med finthakket rød peber,
haricots verts vendt i smør og citronbåde.
Tips: Tandoori masala er en krydderiblanding man selv kan
lave.
Det består af 2-3 fed hvidløg, 1 tsk reven ingefær, 1 tsk
paprika, 1 tsk koriander, 2 tsk gurkemeje, 1 tsk stødt kommen, 2 tsk. salt.
Bland krydderierne med yoghurt og citron.
Tandoori er navnet på både en speciel kubeformet ovn og det
krydderi, der ofte bruges til kylling i Pakistan. Retten er traditionelt rød,
fordi krydderiblandingen tilsættes rødt farvestof.