Æblernes sødme giver denne kyllingeret fra Normandiet et
specielt touch. Server den med nudler eller stegte kartoffelbåde. Festligt.
• Hvidt kyllingekød er magrere end mørkt • Æbler er en god
C-vitaminkilde.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling som i Normandiet:
1 kylling a 1,5 kg
1 tsk friskkværnet sort peber
½ tsk salt
1 tsk tørret merian
1 spsk smør eller margarine
1 stort løg
2 grønne æbler
1 dl sød sherry eller æblejuice
1 dl æbleeddike
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 175 °C.
Del kyllingen i 8 dele og krydr dem med salt, peber og
merian.
Smelt fedtstoffet i en stor gryde.
Læg kyllingen i og brun den i 6 min. Vend stykkerne en gang.
2 Pil løget og skær det i tynde skiver.
Udkern æblerne og skær dem i tynde skiver.
Læg kyllingen i et ovnfast fad og læg løg- og æbleskiver
over.
3 Bland sherry og eddike i en skål. Hæld det over kyllingen.
4 Stil kyllingen i ovnen og steg den i 1 time.
Øs med saucen og vend kyllingestykkerne nu og da.
Kyllingen er færdig, når den afgiver en helt klar kødsaft.
Server straks.
Tips & råd
Normandiet er det æbleproducerende distrikt i Frankrig, og
æbler anvendes gerne sammen med fjerkræ i distriktets traditionelle køkken.
Sherry er en hedvin med karakter, der minder om cognac. De
mest brugte typer er den tørre Fino og den sødere Oloroso.
FORBERED: Lav retten dagen før og varm den igennem i en
gryde på komfuret.
Tilsæt lidt hønsebouillon hvis det er for tørt, og lad det
simre i 20 min.
Vend kyllingestykkerne et par gange.
PR. PORTION: Energi: Kcal 592 = kJ 2486
Kulhydrat 10 g Protein 38 g Fedt 8 g (54%) Fibre 1 g