Denne kombination er absolut ikke hverdagsagtig. Men den er
så fantastisk god, at man let kunne spise den hver dag. • Hurtig mad som også er sund, denne ret passer fint til
alle som ikke vil, eller må belaste maven for meget.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Sesamkrydret kylling:
4 kyllingebryster cl 125 g
1 tsk kartoffelmel
4 spsk soya
6 spsk olie
1 bundt forårsløg eller 1 porre
50 g sesamfrø
4 spsk hønsebouillon
salt og peber
* Fremgangsmåde:
1 Skyl kødet og skær det i strimler på tværs af kødets
fibre.
Bland kartoffelmel, 1 spsk soya og 2 spsk olie i en skål.
Læg kødet i og bland det godt.
Dæk til og lad det stå koldt 30 min.
2 Skyl forårsløgene og skær dem i 2 cm store bidder.
Hvis du bruger porre, skal den først deles på langs i fire
dele, som så skæres i skiver.
3 Opvarm resten af olien på en stor pande eller wok.
Kom sesamfrøene på og steg dem til de begynder at dufte, ca.
30 sek.
Tilsæt kød og forårsløg eller porre og brun ved stærk varme
under omrøring til kødet er godt brunt.
4 Hæld resten af soyaen over sammen med bouillonen og giv
det et opkog.
Smag til med salt og peber.
Tips & råd
Også mørbrad harmonerer fint til denne gryde.
Skær kødet i passende store bidder, først på tværs af
fibrene og siden på langs, hvis det behøves.
Ægnudler er oftest håndlavede og tørrede. Læs pakkens
anvisninger inden du går i gang.
Tilberedningsmåden kan variere efter fabrikat.
SERVERINGSFORSLAG
Til denne ret passer det godt at servere ægnudler. Hæld
kogende vand over nudlerne og lad dem trække i 2 min. Lad nudlerne dryppe·af og
steg dem hurtigt i 1 spsk jordnøddeolie.
Server dem sammen med gryden.
PR. PORTION: Energi: Kcal 391 = kJ 1642
Kulhydrat 4 g Protein 33 g Fedt 27 g (62%) Fibre 2 g