Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 45 min. ikke fryse-venlig. Til
4 personer
# Ingredienser til Kylling saute Marengo
1 stor kylling (eller 2 små)
lidt olie
1 løg
1 dl hvidvin
1 fed hvidløg
1 dl tomatpuré
6 dl bouillon
200 g champignon
lidt smør
persille
brød croûtons
*
Sådan laves Kylling saute Marengo
Kyllingen parteres i 8 stykker.
De vendes i hvedemel og krydres med salt og peber.
Stykkerne brunes i olie i en gryde, hvorefter de tages op.
I gryden svitses det hakkede løg og nedkoges med hvidvin.
Kyllingestykkerne, hvidløg, tomatpuré og bouillon tilsættes.
Braiseres under låg i ca. ¾ time.
Kyllingestykkerne tages op.
Saucen passeres og jævnes evt, og smages til.
Saucen kommes over stykkerne sammen med ristede champignon.
Varmes igennem og drysses med grofthakket persille
Frites: Steges i olie, til de er gyldne, helst af 2 omgange.
Brød croûtons: Brødterninger ristes i smør på pande.
--