Den italienske ret, saltimbocca, laves traditionelt med
kalvekød, men her har vi brugt kyllingebryst. Du kan også bruge andre møre
typer kød som kalkun, vildtfugle og mørt lamme- eller vildtkød.
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 25 min.
#
Saltimbocca:
4 kyllingebryst
8 skiver parmaskinke
8 store salvieblade
8 tandstikker
1 dl hvedemel
salt og peber
1-2 spsk olie
15+25 g smør
1½ dl hvidvin
1 dl hønsebouillon
friskkværnet peber
Tilbehør:
500 g spinat
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg kogte kartofler
*
Flæk de 4 stykker kyllingebryst, så du får 8 flade stykker
kyllingekød.
Fold et stykke skinke omkring hvert stykke kylling.
Sæt skinken fast med tandstikker eller kødnåle, og sæt
samtidig et stort salvieblade fast under tandstikken.
Vend kødstykkerne i mel krydret med salt og peber.
Varm en stor pande op med 1 spsk olie og 15 g smør.
Læg kødstykkerne med salviebladene nedad, og steg dem i 3
min. på hver side.
Hæld vinen på panden, og kog den hurtigt op.
Læg kødet på et fad, og hold det varmt.
Hæld bouillon på panden, og kog ind til det halve.
Pisk 25 g koldt smør i saucen, og smag til med peber og evt.
salt.
Skyl spinaten grundigt.
Kom den i en stor gryde med lidt vand i bunden, og kog den
under omrøring, til den falder sammen.
Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i stykker på 3-4
cm.
Skær forårsløgene i samme størrelse som aspargesene.
Vend asparges og løg med spinat, og kog det hele godt
igennem i 4-5 min.
Smag til med salt.
Server saltimbocca med grønsager, kogte kartofler og sauce.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin