Lad ikke navnet på denne ret afskrække dig. Det er smagen,
ikke prisen som er rig i denne guddommeligt lækre kyllingeret. Billigt.
• Spinat bidrager med både jern og kalcium • Cremede supper
kan anvendes i stedet for fløde, for at reducere fedtindholdet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling Rockefeller
500 g grillet eller kogt kylling
2 fed hvidløg
300 g frossen, hakket spinat
1 tsk smør eller margarine
300 g champignonsuppe
2 ½ dl hønsebouillon
½ tsk groftkværnet sort peber
3 spsk friskpresset citronsaft
salt
1 dl rasp
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Pil og hak hvidløgene.
Skær kyllingen i ensartede strimler.
Optø spinaten, lad den dryppe af og tryk væden ud.
2 Smelt fedtstoffet ved jævn varme i en ovnfast gryde.
Steg hvidløget ca. 1 min. Rør rundt.
3 Tilsæt kylling, suppe og bouillon.
Rør rundt, bring det i kog og lad det koge til væsken er
jævn og tyk, ca. 10 min.
Tilsæt spinat og sort peber.
Rør citronsaft i og smag til med salt. Tag gryden fra
varmen.
4 Drys med rasp og stil retten i ovnen i 15 min., til det
syder i gryden og overfladen er gylden.
Tips & råd
Friskpresset citronsaft forhøjer smagen på de fleste
kyllingeretter.
Hele retten får en delikat citronaroma.
Optø spinaten ved at lægge hele posen i lunkent vand.
Vend posen nu og da. Lad den ligge i vandet til spinaten
føles blød.
MIKROOVNSTIPS
Forbered retten til og med trin 3. Læg ingredienserne i en
mikro-egnet form.
Drys med rasp og sæt i mikroovnen på max effekt i 5-10 min.
PR. PORTION: Energi: Kcal 244 = kJ 1024
Kulhydrat 12 g Protein 31 g Fedt 8 g (30%) Fibre 2 g