Byt eventuelt sukkerærter ud med 'sugar snaps' og grillsteg
svinefilet i stedet for kyllingefilet.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet.
(1 person)
#
170 g kyllingefileter
2-3 træspid (lagt i vand i 30 min)
1 tsk olie (til stegning)
salt og peber
estragon (friskhakket)
*
Skær kyllingefileterne i tern og kom dem på spiddene.
Pensl dem med olie, krydr med salt og peber og fordel den
friskhakkede estragon ovenpå.
Grill dem på en grill eller grillpande i ca. 2-3 minutter på
hver side, til de er gennemstegte.
Melonsalat:
150 g
galiamelon (eller cantaloupemelon)
¼ agurk
100 g cherrytomater
75 g sukkerærter
Dressing:
10 g olie
1 spsk limesaft
Multisød efter smag
mynte (friskhakket)
*
Skræl melonen og skær den i tern.
Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og hak den
groft.
Halver cherrytomaterne og bland melon, agurk, cherrytomater
og sukkerærter sammen i en skål.
Pisk olie og limesaft sammen og smag til med Multisød og
hakket mynte.
Hæld dressingen over melonsalaten og server den sammen med
grillspiddene.
Tips: Udelad evt. Multisød i dressingen eller hvis du ikke
er på slank, så brug sukker.
Kalorier | | 429 kcal |
Protein | 41 g | (38 %) |
Kulhydrat | 17 g | (18 %) |
Fedt | 21 g | (44 %) |
Kostfibre | 4g | |
Månedens slanketip:
En rødspættefilet indeholder kun 87 kalorier pr. 100 g.,
hvis den steges på en slip-let pande. Bliver rødspætten derimod paneret og
friturestegt, så tredobles kalorieindholdet til 252 kalorier pr. 100 g
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin