Logo

Kylling på spansk maner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling på spansk maner

 

Gyldenstegt kylling og friske grønsager er hovedingredienser i denne elegante ret. Den kan udmærket forberedes i god tid. Herligt.

• Olivenolie indeholder enkeltumættede fedtsyrer og E-vitamin.

• Kroppen kan kun udnytte E-vitamin sammen med fedtstof.

Forberedelse25 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kylling på spansk maner:

4 kyllingebryster cl ca. 125 g

1 dl hvedemel

2 spsk olie

1 rød peberfrugt

1 grøn peberfrugt

150 g champignoner

250 g ægnudler

2 tsk knust eller stødt chilifrugt

4 dl hønsebouillon

2 spsk tomatpuré

1 spsk reven appelsinskal

10 grønne, pimento fyldte oliven

 

* Fremgangsmåde:

1 Mål 3 spsk mel op i en dyb tallerken.

Paner kyllingebrysterne i melet så de dækkes helt.

Opvarm 1 spsk olie på en teflonpande ved jævn varme.

Læg kyllingebrysterne på og steg til de ikke længere er rosa, ca. 12 min.

Vend en gang.

Læg kyllingestykkerne på et fad og dæk med folie.

 

2 Rens peberfrugterne og skær dem i skiver.

Rens og skiv svampene. Kog nudlerne og lad dem dryppe af.

 

3 Opvarm resten af olien på panden.

Tilsæt peberfrugterne. Brun dem i 6 min.

Tilsæt resten af melet, samt chili og brun det i 1 min.

Tilsæt champignon, bouillon, tomatpuré, appelsinskal og oliven.

Lad det simre i 5 min.

 

4 Anret nudlerne på 4 tallerkener.

Læg kyllingen på nudlerne, hæld sauce og grønsager over og server straks.

 

Tips & råd

 

Kylling på spansk maner

Du kan sagtens lave din egen stødte eller knuste chili.

Tør chilifrugterne og anvend en kværn, hvis du vil have et fint pulver. Hvis du vil lave flager, så kør chilien i foodprocessoren, eller stød den i en morter.

Der er mange forskellige sorter chili at vælge imellem i handelen i dag.

Den stærkeste er habanero, som ser ud som en lille peberfrugt med lys, gulgrøn farve. Jalapeño er en grøn, aflang middelstærk frugt med en krydret frisk smag.

Chilifrugten på billedet hedder Mulatto og har en blommelignende, middelstærk smag.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 559 = kJ 2348

Kulhydrat 67 g Protein 39 g Fedt 15 g (24%) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.478 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her