Enkelt, hurtigt og meget lækkert - Mormor vil blive glædeligt overrasket ... og måske spørge om opskriften. 1-0 til dig.
2 kyllingefileter
saft fra ½ citron
2 spsk rosmarin
salt og peber
Agurkesalat:
½ agurk
1½ spsk sukker
½ dl hvidvinseddike
salt og peber
Kold sauce:
1,5 dl yoghurt naturel
30 g mayonnaise (helst fedtreduceret)
1 lille bundt purløg
salt og peber
500 g små vaskede kartofler
½ salathoved
A.. Tænd ovnen og indstil den på 220°C.
Kog kartoflerne i vand, tilsæt 1 tsk salt.
B. Dryp kyllingekødet med citronsaft og drys med hakket rosmarin, salt og peber. Læg kyllingefileterne på et stykke bagepapir og stil det i ovnen i ca. 20 minutter eller til fileterne har en centrumtemperatur på 75°C.
C. Skær imens agurken i tynde skiver.
Bland sukker, eddike, salt og peber sammen i en skål og vend agurkeskiverne i.
D. Rør yoghurt, mayonnaise og hakket purløg sammen og smag til med salt og peber.
E. Skyl salaten og del den i grove stykker.
Server kyllingekødet med agurkesalat, kartofler, kold sauce og sprøde skyllede salatblade.
NYD