Kylling med spinat
Meget nemt og meget lækkert. Næsten uden besvær får du pikante, saftige kyllingelår
½ rød peberfrugt
1 løg
1 fed hvidløg
4 kyllingeunderlår à ca.
salt og peber
3 spsk (oliven)olie
5 spsk hvidvin
1½ dl fjerkræfond
½ citron, økologisk
spinatblade, dybfrosne
*
A. Peberfrugten udkernes og skæres i smalle strimler lige som løget og hvidløget.
Underlårene krydres med salt og peber.
De steges sprøde på alle sider i varm olie i en lille bradepande.
Løg, hvidløg og peberfrugt steges med et øjeblik.
Vin og fond hældes ved.
Det hele steges i den forvarmede ovn 30 minutter ved 200˚C (varmluft 180˚C, og så skal der hældes ½ dl fjerkræfond ekstra ved).
B. Citronen skæres i smalle både.
Spinaten tøs op efter anvisningen på pakken, og væsken trykkes godt ud.
Efter 20 minutter lægges den i bradepanden sammen med citronbådene.
Der tilsættes eventuelt mere krydderi, og retten serveres med brød eller risotto.
Pr. portion, 32 g protein, 33 g fedt, 1 g kulh. = 434 kcal (1814 kj)
Ferskengratin·med småkager
Mindst ligeså god som den berømte fersken melba, bare meget mere sprød.
Til 4 portioner:
4 ferskner
100 g ladyfingers
5 spsk mandellikør (fx Amaretto. eller i stedet appelsinsaft)
mælk
2 æg
4 spsk sukker
1 brev vaniljesukker
1 spsk mandelflager
*
A Skær kryds i 4 ferskner, dyp dem et øjeblik i kogende vand, skyl dem i iskoldt vand og flå dem.
Halver fersknerne og udsten dem.
Ladyfingers lægges i et smurt gratinfad (ca. 25x15 cm).
Læg den side opad, der er sukker på.
Dryp dem med 5 spsk mandellikør (eller i stedet appelsinsaft).
Fersknerne lægges ovenpå med den runde side opad.
B. Mælk, æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen og hældes over fersknerne.
De bages i den forvarmede ovn ved 180˚C (varmluft 160˚C) i 40 minutter.
Mandelflager ristes på en pande uden fedtstof og strøs over gratinen ved serveringen.
Is passer godt til.
Pr. portion: 12 g protein, 14 g fedt, 54 g kulh. = 398 kcal/1672 kj.