serveret med ovnstegte rødløg
1 lille kylling, ca. 1300g
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
0,25 liter friskpresset appelsinsaft
0,5 dl rom (alkoholen forsvinder under tilberedningen)
1 vaniljestang
6 rødløg (ca. 0,6 kg)
1 spsk olivenolie
½ tsk groft salt
Pynt: en lille håndfuld basilikumblad
Tilbehør: 320 g ris
Skær kyllingen i 6 dele og læg dem i en bradepande.
Drys salt og peber over og hæld appelsinsaft og rom i bradebanden.
Flæk vaniljestang og skær den over en gang. Fordel vaniljestangen rundt om i bradepanden.
Skær bunden af rødløgene, så at de får en "ståflade" og pil dem.
Stil løgene i et ovnfast fad.
Fordel olie og salt på løgene.
Stil løgene på en bageplade under kyllingen i ovnen.
De er færdige samtidig med kyllingen, men læg gerne et stykke alufolie over løgene efter halvdelen tiden, så de ikke bliver for mørke.
Steg kylling og løg midt i ovnen ca. 55 min. ved 200°C.
Drys basilikum over kyllingen ved serveringen.
Retten passer sig selv i ovnen, og vi har tid til andet.
Det er en god ting at bruge en varmluftsovn, så kan kylling og løg tilberedes samtidig.
Hvis man kun laver denne ret, er det godt at servere ris, evt. blandet med vilde ris til.
Tips: Kyllingen kan serveres direkte fra bradepanden, hvis der er tale buffet.