1 kylling på ca. 1.2 kg
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
1 spsk rosmarin
citronbåde
Tag posen med indmad ud og skyl kyllingen.
Den kyllingen midt over og skær gumpen og eventuelle fedtklumper væk.
Gnid begge halvdele med salt og læg dem i et ovnfast fad med skindsiden opad.
Dryp med olivenolie og drys med rigeligt rosmarin.
Steg kyllingen ved 175ºC i ca. 45 minutter eller til den har fået farve
og er gennemstegt.
Del de halve kyllingestykker i mindre stykker og læg dem på et fad.
Pynt med citronbåde og server straks.
Forslag til tilbehør:
Råstegte kartofler og spinat eller haricots verts.
Hel spinat varmet i lidt cremefraiche smager dejligt til kyllingen. Til 4
portioner tager du 250 gram hel spinat og varmer det med 1 ½ dl
cremefraiche. Krydr med salt og paprika.