1 poulard, ca. 1,4 kg
salt og peber
1 spsk smør
125 g røget flæsk
2 løg
1 fed hvidløg
1 spsk rosenpaprika
3 tomater
350 g ris
300 g ærter
7,5 dl hønsebouillon
1/8 tsk safran pulver
2 spsk frisk, bredbladet persille, hakket
Del poularden i 6-8 stykker, og krydr med salt og peber.
Varm smørret op på en stor pande.
Skær flæsket i tern, og pil og hak løg og hvidløg.
Steg flæsketernene sprøde på panden.
Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Kom poulardstykkerne på panden, og brun dem godt overalt.
Tag dem af panden, og hold dem varme.
Hæld overflødigt fedtstof bort.
Svits løg og hvidløg i resten af smørret i 5 min.
Rør paprika i.
Overhæld imens tomaterne med kogende vand, flå dem, og fjern stilkfæste og kerner.
Skær tomatkødet i tern.
Kom ternene på panden, og lad væden koge bort.
Tilsæt poulardkød, flæsk, ris, ærter, bouillon og safran, og rør det godt sammen.
Lad det simre ved jævn varme i ca. 25 min, til ris og kød er mørt.
Krydr med salt og peber, og vend persillen i.
Tag panden fra varmen, og lad den hvile tildækket i nogle min.