1 kylling (ca. 1200 g)
15 g smør
1 spsk olie
½ tsk friskkværnet peber
½ tsk tørret estragon
evt. 1 tsk revet citronskal
3 dl hønsebouillon
1 dl fløde 13%
2-3 spsk hvedemel
1-1 ½ spsk dijonsennep
Del kyllingen i 4 eller 6 stykker.
Brun kyllingestykkerne i en blanding af fedtstof og olie.
Drys med salt og peber. Tilsæt estragon og eventuelt revet citronskal. Hæld hønsebouillonen ved. Læg låg på og kog sagte i ca. 20 min.
Tag kyllingestykkerne op og si og skum skyen for fedt.
Pisk hvedemel og fløde sammen til en jævning uden klumper.
Jævn skyen med flødejævningen og lad den koge igennem i 5 min.
Tilsæt sennep og kog igennem.
Smag eventuelt til med flere krydderier.
Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og lad dem koge med et par min. Servér evt. med kartoffelmos og grøn salat.