Når løg steges eller sauteres forvandles den stærke og skarpe løgsmag til noget blidt og sødmefyldt. Tænk blot på de bløde løg til brændende kærlighed. Retter med mange løg kan tåle at blive kraftigt krydret. Her fyldes en kylling med løgfars, krydret med salvie, allehånde og oliven. Med en stor kylling, en god salat og hvidløgskartofler er der mad til 8 personer.
2 skiver lyst brød uden skorpe
1 dl letmælk
4 hakkede løg (400 g)
1 spsk olivenolie
10 sorte oliven uden sten
1 spsk hakkede salvieblade
1 tsk stødt allehånde
1 æg
1 stor kylling
Tænd ovnen på 200°C.
Læg brødet i blød i mælken.
Sauter løgene i olien til de er klare, 6-8 min.
Bland løg med udblødt brød, oliven, salvie, allehånde, salt og peber.
Rør ægget i farsen og fyld den i den rensede kylling.
Luk med kødnåle og læg kyllingen i et ildfast fad.
Steg den i ovnen i ca. 40 min.
Kødsaften skal være klar, når man stikker en kødnål i kyllingen.
Lad den hvile 10 min. inden den parteres.
Server den fyldte kylling med kartofler og grøn salat, gerne med lidt rå løg i.
Grønsager pr. person: ca. 100 g