1 kg kylling skåret i 10 - 12 stykker
salt og peber
1 tsk sukker
1 spsk karry
3-4 spsk olie
3 kartofler skrællet og skåret i tern
2 fed hvidløg finthakket
1 spsk hakket citrongræs
1 løg skåret i små stykker
2 ½ dl stærk vietnamesisk sauce
4 ½ dl hønsekødsbouillon eller suppe
4 ½ dl kokosmælk
3 laurbærblade
1 gulerod i skiver
2 spsk fiskesauce
Gnid kyllingestykkerne med en blanding af salt, peber, sukker og karry
og lad dem trække i mindst 1 time.
Varm olien op på en stor pande og steg kartoffelternene i 3-4 minutter,
til de er brune - de behøver ikke at blive gennemstegt på dette trin.
Tag kartoffelternene op i en skål og stil dem til side.
Lynsteg hvidløg, citrongræs og løg i samme olie i ca. ½ minut.
Kom kyllingestykkerne i og lynsteg i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt stærk vietnamesisk sauce, suppe, kokosmælk og laurbærblade.
Bring saucen i kog og kom så de forstegte kartoffeltern i sammen med
gulerodsskiver og fiskesauce.
Bland det hele grundigt, læg låg på og lad retten simre i 15-20 minutter,
eller til kyllingestykkerne er helt møre.
Rør rundt af og til, så der ikke er noget, der sætter sig fast på bunden
af panden.