Ingefær er et herligt krydderi til kylling og i denne
asiatiske ret kommer det endnu mere til sin ret sammen med asparges og peberfrugt.
• Ingefær indeholder meget fiber. • Asparges giver os fibre, kalium, jern samt
vitaminerne B1- og B2.
Forberedelse 30 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 6 Portioner
# Råvarer til Kylling med ingefær i wok:
4 kyllingebryster a 125 g
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 bundt asparges (8-12 stk.)
125 g champignon
2 spsk olie
MARINADE:
3 spsk fint hakket, frisk ingefær
½ dl soya
2 fed hvidløg, pressede
reven skal og saft af 1 appelsin
* Fremgangsmåde:
1 Skær kyllingebrysterne i tynde strimler på tværs af kødets
fibre.
2 Bland ingefær, soya, hvidløg, appelsinskal- og saft i en
stor skål.
Tilsæt kyllingen og bland godt så kødet dækkes af marinaden.
Dæk med plastfolie og lad det stå i køleskabet mindst 1 time
eller natten over.
3 Rens peberfrugterne og skær dem i fine strimler.
Gør aspargesene i stand og skær dem i tre dele.
Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
4 Opvarm olien i en wok eller på en stor teflonpande.
Tag kyllingen op af marinaden. Gem marinaden.
Brun derpå kyllingen i ca. 3 min. til den er brun på alle
sider.
Læg kyllingen på wokkens kant eller læg den på en tallerken.
5 Kom grønsagerne i wokken og steg dem i 2-3 min.
Bland kyllingen med grønsagerne og steg til grønsagerne er
møre, men stadig sprøde og kyllingen er gennemstegt.
Tilsæt marinaden og lad det simre ca. 1 min. Server straks.
Tips & råd
Du kan lade skallen sidde på ingefæren når den hakkes eller
rives fint. Hvis skallen er grov og træet skal du skrælle den af.
Tiloversbleven ingefær kan opbevares i køleskabet. Ingefæren
bevarer sin smag hvis den skives tyndt. Læg den i en skål og hæld sherry eller
gin over.
PR. PORTION: Energi: Kcal 150 = kJ 630
Kulhydrat 3 g Protein 21 g Fedt 6 g (36%) Fibre 1 g