200 g kalkunbacon.
10 skalotteløg.
Lidt olivenolie.
1 lille bakke campignon gerne brune.
2 optøede kyllinger ca 2 kg ialt parteret.
Salt peber et lille nip muskatnød.
½ flaske hvidvin.
2 dl cremefraiche.
Masser af persille.
Løgene pilles. De skal være hele. Baconen skæres i mindre stykker, og begge dele svitses på panden, lægges så til side.
Kyllingestykkerne brunes, de skal være næsten mørkebrune. Krydr med salt og peber, tilsæt løg og bacon og drys med muskatnød.
Hæld nu hvidvin over og kog retten op. skru så ned, og lad det simre under låg i ca. 25-30 min.
Imens kan du skylle persillen og hakke den groft, samt vaske campignonerne, evt, skære dem i halve.
Kom til slut champignonerne i, rør så creme fraichen i, og lad det simre videre et par minutter.
Hæld hele herligheden over i et fad, pynt med persille, og server det med ris og flúte.Tips:Hvis du piller skindet af kyllingen, og bruger fromage frais, så sparer du en del fedt.
Et par laurbærblade giver en dejlig smag. Tag dem op inden servering.