Verdens hurtigste måde at få en søndagskylling på bordet. Og så er den oven i købet kolossalt lækker
2 løg
250 g champignon
2 kyllingeover- og underlår (a 300 g)
2 kyllingebryster med ben (a 250 g)
50 g baconterninger
olie til at stege i
salt og peber
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
4 spsk persille
Løg skæres i smalle både.
Champignon gøres i stand og halveres.
Kyllingelår deles i leddet og kyllingebryster deles på tværs.
Baconterninger steges sprøde i en stegegryde i 2 spsk olie og tages derefter op.
Kødet brunes i stegefedtet på alle sider og krydres med salt og peber.
Løg og champignon steges kort med.
Halvdelen af 2 dl hvidvin og 2 dl hønsebouillon hældes ved.
Baconstykkerne blandes i.
Det hele steges tildækket i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 35 minutter ved 200°C (varmluft 180°C).
Efter 20 minutter hældes resten af vinen og bouillonen ved, og retten steges videre uden låg.
Smag eventuelt til med salt, peber og muskat og strø persille over ved serveringen.
--