Jo det er rigtigt:
Der skal to hele hvidløg i kyllingen, ikke kun to fed. Men prøv alligevel, for
hvidløg bliver dejligt milde i smagen efter en tur i ovnen.
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 45 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)
#
1 kylling
500 g dadel- eller
cherrytomater
4 små rødløg (både)
2 dl hvidvin
2 hele hvidløg
2 spsk olie
salt og peber
1 bdt basilikum
Marineret citron:
1 økologisk citron
½ tsk salt
2 spsk olie
Tilbehør:
4 dl couscous
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Læg kyllingen i
midten af et stort ovnfast fad.
Læg tomater og løg
ved siden af kyllingen.
Pil to fed hvidløg
og flæk resten af de hele hvidløg og læg dem inden i kyllingen.
Skær de to fed
hvidløg hver i 6 lange stykker.
Lav 12 små huller
med en spids kniv i kyllingens lår og bryst og mas hvidløgsfeddene ind i
hullerne.
Smør kyllingen med
olie og krydr med salt og peber.
Hæld hvidvin i fadet
og steg kyllingen i ovnen ca. 45 min.
Skyl citronen og
skær den i meget små terninger.
Varm citronstykkerne
op i en kasserolle med salt og olie.
Lad det stå ved svag
varme i 5 min. og hæld det op i en lille skål.
Kog couscoussen som
angivet på emballagen.
Server kyllingen med
couscous og marineret citron til at dryppe over.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin