Verdens mest enkle kylling: på et leje af grønsager simrer den i ovnen, til den er perfekt mør
250 g courgetter
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
100 g bladselleri
3-4 spsk (oliven)olie
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket basilikum
1 hvidløg
2 kyllingebryster med ben eller det sammenhængende bryst af en hel kylling
salt og peber
2 dl grønsagsbouillon
*
A. Courgetter, peberfrugt, rødløg og bladselleri skæres i mundrette stykker.
B. 3-4 spsk olie, salt, peber, 1 spsk hakket persille og 1 spsk hakket basilikum røres sammen i en skål.
Hhvidløgsfedet presses i og grønsagerne tilsættes.
Det blandes godt og kommes i et gratinfad.
C. 2 kyllingebryster krydres på alle sider med salt og peber og gnides med 1 tsk olie.
De lægges på grønsagerne.
D. De steger møre i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) i 45 minutter.
Efter de 20 minutter hældes 2 dl grønsagsbouillon ved.
Pr. portion, 52 g protein, 28 g fedt, 5 g kulh. = 489 kcal (2047 kj)