Med denne hurtige og let brunede kylling, krydret med vin og
smagt til med grovkornet, fransk sennep, har dit en rigtig fransk middag.
• Kylling er en god jern- og zinkkilde. • Udelad
cremefraichen hvis du vil sænke fedtindholdet.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling med fransk løgsauce
4 kyllingebryster a 125 g
2 store løg
1 fed hvidløg
2 tsk rapsolie
2 tsk smør
1 dl hvidvin
1 dl hønsebouillon
2 tsk groftmalet fransk sennep
1 tsk hvedemel
2 tsk vand
½ dl cremefraiche
1 dl hakket purløg
* Fremgangsmåde:
1 Pil og halver løgene og skær dem i tynde skiver.
Pil og pres hvidløgsfeddet.
2 Opvarm olie og fedtstof på en stor pande ved jævn varme.
Tilsæt de skivede løg og det pressede hvidløg.
Steg til løgene er møre, gyldne og klare.
Tag løg og hvidløg af panden med en hulske.
3 Læg kyllingebrysterne på panden og brun dem 2 min. på hver
side til de er godt brune.
Tilsæt vin, bouillon, sennep og løg.
Bring det i kog under omrøring.
Skru ned til svag varme, læg låg på og lad det simre 12-15
min. til kyllingen er færdig og ikke længere rød indeni.
4 Rør en jævning af mel og vand.
Rør blandingen i skyen på panden og bring det i kog under
omrøring, ca. 30 sek.
Tilsæt cremefraiche og purløg og varm igennem.
Anret på tallerkner og server straks.
Tips & råd
Pil løgene og halver dem på langs, mellem rod og top.
Læg løget med snitfladen nedad på et skærebræt og skær det
tyndt med en skarp kniv.
Fransk grovkornet sennep er fremstillet af brune og sorte
hele sennepskorn samt hvidvin og krydderier. Senneppen er usødet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 208 = kJ 873
Kulhydrat 4 g Protein 30 g Fedt 8 g (35%) Fibre 0 g