En lækker og anderledes kombination - mørt kyllingekød
sammen med papaya, ananas og banan - en garanteret succes.
• De fleste eksotiske frugter indeholder et enzym, som
nedbryder protein og fremmer fordøjelsen.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling med eksotisk frugt
1 kylling, 1,2 kg
1 tsk salt
150 g frosne grønsager i tern
1 laurbærblad
1 kryddernellike
1 frisk ananas (150 g frugtkød)
1 frisk papaya eller 150 g konserveret
1 banan
1 spsk smør eller margarine
1 spsk hvedemel
1 spsk fløde
1 tsk karry
salt og hvid peber
* Fremgangsmåde:
1 Del kyllingen i fire dele.
Bring 5 dl vand i kog med salt, grønsagstern, laurbærblad og
nellike.
2 Læg kyllingestykkerne i, læg låg på og kog ved svag varme.
Vend kyllingestykkerne efter 10 min.
Tag kyllingen op af bouillonen efter 25 min. og lad den
svale af.
3 Skræl ananassen og fjern midterstokken.
Skær frugtkødet i tern og vej 150 g af.
Halver papayaen og fjern stenen.
Skræl frugten og skær frugtkødet i tern.
Skræl bananen og skær den i skiver.
4 Pil kyllingekødet fra benene og skær det i strimler.
Si bouillonen.
5 Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mel og karry.
Spæd med bouillonen, bring det i kog og lad det simre 6-8 min.
Tilsæt ananas og papaya og kog yderligere 2 min.
Tilsæt banan og kyllingekød og varm igennem.
Rør fløden i og smag til med karry, salt og peber.
Server med ris.
Tips & råd
Ananas, papaya og kiwi indeholder et enzym som spalter
æggehvidestoffer, hvilket bl.a. forhindrer saucer i at jævne. Samme enzym giver
en bitter smag, når frugterne i frisk tilstand blandes med mælkeprodukter. Men
enzymet ødelægges ved en opvarmning til 50-70 °C. For at vi kan få glæde af
enzymet, bør frugten serveres frisk som forret, dessert eller som tilbehør.
PR. PORTION: Energi: Kcal 470 = kJ 1974
Kulhydrat 16 g Protein 34 g Fedt 30 g (57%) Fibre 2 g