Få tid tilovers til noget andet! På bare 30 minutter står
dette lækre, sunde og magre måltid på bordet. Det er superhurtigt.
• En orientalsk ret med meget lavt fedtindhold • Anvend
fuldkornsris for at få flere fibre.
Forberedelse10 min. + marinering. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lynwokket kylling:
2 kyllingebryster
½ dl teriyaki sauce
2 ½ dl hvide langkornede ris
1 rød peberfrugt
2 ½ dl hønsebouillon
1 spsk Maizena
2 forårsløg
150 g sukkerærter
150 g champignoner
1 spsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Striml kyllingebrysterne og læg kødet i teriyaki saucen.
Dæk med plastfolie og køl i 15 min.
2 Kog risene efter pakkens anvisninger.
Rens peberfrugten og hak den fint.
Kom peberfrugten ned til risene når der mangler 5 min. af
kogetiden.
3 Bland 2 spsk hønsebouillon og Maizena. Stil det til side.
Skyl forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
Striml den grønne del af løgene.
Nip sukkerærterne.
Gør svampene i stand og skær dem i skiver.
4 Opvarm olien i en wok eller stegepande ved jævn varme.
Tag kyllingen op af marinaden og læg den i wokken.
Kasser marinaden.
Tilsæt forårsløg og brun i ca. 6 min. under omrøring.
Tilsæt sukkerærter, champignon og resten af bouillonen.
Rør rundt og lad det simre i 2 min.
5 Tilsæt maizenajævningen.
Lad det koge under omrøring til saucen er jævn, ca. 2 min.
Læg risene på et fad og læg kyllingen ovenpå.
Server straks.
Tips & råd
Wokgryder er oftest lavet af rustfrit stål eller smedejern.
De holder længere hvis de behandles med olie inden de tages i brug. Når man
forbehandler gryden, bliver overfladen smidigere og maden sætter sig ikke så
let fast.
Gnid indersiden af wokken med olie, så overfladen dækkes
helt. Sæt ovnen på 175 °C og sæt wokken i ovnen i ca. 1 time. Dette gælder for
wokker uden træ håndtag! Eller opvarm den på komfuret, til den er gennemvarm.
Tag wokken ud af ovnen og lad den køle af. Tør overskydende olie af.
PR. PORTION: Energi: Kcal 255 = kJ 1080
Kulhydrat 36 g Protein 17 g Fedt 5 g (18%) Fibre 2 g