1 kylling (1300-1400 g)
3 spsk cognac
2 løg
4 dl riesling hvidvin
250 g champignon
1 spsk majsstivelse
1 dl fløde
1 dl cremefraiche 18%
1 tsk salt
peber
2 spsk friskhakket persille
Tilbehør: Flûtes og dampede gulerødder og sukkerærter.
Kyllingen deles i 6-8 stykker.
Stykkerne brunes på begge sider, først med skindsiden nedad. Overflødig fedt hældes fra.
Cognac hældes ved og antændes (husk først at slukke for emhætten!).
Løgene hakkes, løg og vin tilsættes.
Snurrer under låg i ca. 40 min.
Majsstivelsen udrøres i fløde og crème fraiche og røres i.
Champignon renses og skæres i kvarte, tørristes på en pande og tilsættes. Gryderetten koges igennem og smages til.
Kommes i et serveringsfad og drysses med persille.