Billig, sund og skøn at skue. Denne herlige kyllingeret vil
helt sikkert overraske hele familien.
• Fjerkræ er magert og rigt på proteiner.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Rispande med kylling:
3 dl rå ris
4 kyllingebryster a ca. 125 g
1 løg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1-2 bøftomater (ca. 200 g)
1 fed hvidløg
2 spsk olie
salt og peber
½ tsk paprika eller chilipulver
2 spsk smør
1 bundt persille
* Fremgangsmåde:
1 Kog risene efter anvisningen på pakken.
Lad den dryppe godt af.
2 Pil løget og hak det fint.
Udkern peberfrugterne og skær dem i tynde strimler.
Skold, flå og udkern tomaterne og hak dem groft.
Del kyllingebrysterne på midten.
Pil hvidløget.
3 Opvarm olien i en stor gryde eller på en pande.
Læg kyllingestykkerne på og brun dem godt i ca. 5 min.
Pres hvidløget over og krydr med salt, peber og paprika.
Tag kyllingestykkerne af panden og hold dem varme.
4 Smelt fedtstoffet på samme pande.
Tilsæt løg og peberfrugt og lad det stege i 5 min.
Tilsæt ris og tomat og smag til med salt, pe- ber og paprika
eller chilipulver.
5 Læg kyllingestykkerne i, læg låg på og lad retten blive
gennemvarm ved svag varme, ca. 10 min.
Hak persillen fint og drys den over retten lige inden servering.
Tips & råd
Råris bør skylles grundigt i rindende lunkent vand så smuds
og mel skylles af. Hvide polerede ris er i reglen skyllede og rensede inden de
pakkes. Risottoris eller andre ris som skal steges i fedtstof inden den videre
tilberedning skal ikke skylles, men gnides rene i et viskestykke.
PR. PORTION: Energi: Kcal 512 = kJ 2150
Kulhydrat 48 g Protein 35 g Fedt 20 g (35%) Fibre 5 g