Kom lidt ekstra grønsager
i den elskede klassiker det gør retten ekstra saftig og smagfuld. Brug gerne
forskellige svampe og peberfrugter i flere farver.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 40 min.
#
1 kylling (ca. 1300
g)
2 spsk olie
2 løg
500 g blandede
svampe (fx østershatte, champignoner og shiitake)
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1-2 spsk karry
5 dl hønsebouillon
eller vand
¾ dl hvedemel
2 dl mælk
salt
evt. 2-3 tsk
citronsaft
Tilbehør: kogte ris
evt. et bundt frisk
koriander
*
Skær eller klip
kyllingen i 8 stykker:
Hvert lår delt i
ledet, og brystet skåret over på midten.
Brun
kyllingestykkerne på alle sider i en stor gryde med varm olie.
Læg kødet på en
tallerken.
Pil og hak løgene, skær
svampene i skiver.
Skær peberfrugterne
i store terninger.
Svits svampe og løg
i gryden, til svampene er brune.
Tilsæt peberfrugter,
og svits dem med i et par min.
Tilsæt karry, og
svits det med i 15 sek.
Tilsæt bouillon.
Ryst mel sammen med
mælk, rør det i gryden, og kog op under omrøring.
Læg kyllingen i saucen,
og lad det hele simre i 40 min.
Smag saucen til med
salt, evt. citronsaft og mere karry.
Server kylling i
karry med kogte ris og drys evt. med korianderblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin