2 løg
3 fed hvidløg
1 terning (ca. 1x1x1 cm) frisk ingefær
2 tsk gurkemeje
1 udkernet chili efter smag - 3 spsk tørret chilipulver kan bruges.
1 bdt frisk koriander (en god håndfuld)
4-4 ½ dl hønsebouillon
2 pakker kyllingefilet ca. 100 g pr. person
1 dåse (eller 120 g tørrede) velafdryppede kikærter
salt og friskkværnet peber
Kogte jasminris som tilbehør
Hvis der bruges tørrede kikærter, lægges de i blød i ca. 12 timer.
Kom løg, hvidløg, ingefær, krydderier og chili i en foodprocessor med ca. ⅔ af korianderbladene samt lidt salt og blend det hele til en tyk, grov puré.
Kom den krydrede karrypasta i en stor sauterpande og svits i lidt olie under omrøring i et par minutter.
Hæld bouillon ved, bring den til kogepuktet, læg kyllingestykkerne og (hvis der bruges tørrede) kikærter i og lad det hele simre sammen i ca. 12 min.
Tilsæt (hvis dåse) kikærter, varm retten igennem og smag til med yderligere krydderier, før den serveres med resterende korianderblade samt nykogte ris.
Dens strejf af østen gør den både godt til en kold vinteraften, hvor krydderierne giver varmen eller til en lun sommeraften på terassen!