På fransk hedder
retten "Coq au riesling". Riesling-druen giver en fin syrlig og
tilpas sød sauce.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege/kogetid: ca. 55 min. Fryseegnet
#
1 hane (eller stor
kylling, ca 1½ kg)
25 g smør
2 spsk olie
250 g skalotteløg
8 stilke bladselleri
3-4 gulerødder
2-3 spsk hvedemel
4 dl tør riesling
(eller anden hvidvin)
salt og friskkværnet
peber
250 g
markchampignoner
Urtebundt:
2-3 laurbærblade
3-4 persillestilke
bomuldsnor
Tilbehør: brød eller
kogte ris
*
Skær hanen (eller
kyllingen) i 8 stykker: over- og underlår og bryst med ben i 2 stykker hver, de
to med vingespids på.
Brun kødstykkerne i
en stegegryde i gyldent smør og olie.
Pil skalotteløgene,
og del de store i halve.
Rens
bladselleristilkene, og snit dem fint gem blade til pynt.
Skræl gulerødderne,
og skær dem i korte bjælker.
Bind et urtebundt af
laurbærblade og persillestilke sammen med snor.
Vend skalotteløg,
bladselleri og gulerødder i gryden, og steg et par min.
Drys med mel, og
steg i nogle min.
Hæld vinen ved, læg
urtebundtet i gryden, og krydr med salt og peber.
Læg låg på, og lad
retten småsimre i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt og ikke er rødt ved
benene.
Tag urtebundtet op.
Rens champignonerne,
og skær dem i skiver.
Steg dem på en tør
pande, og vend dem i saucen lige før servering.
Smag til med salt og
peber.
Drys med fintsnittet
bladselleritop, og server med brød eller kogte ris.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin