450 g kyllingebryst uden skind
1 æggehvide
1 tsk salt
1 tsk sesamolie
2 tsk majsmel
250-300 g peanutolie
Sauce:
65 ml.hønsefond
3 spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 spsk soyasauce
1,5 spsk risvin eller sherry
1 spsk hakket hvidløg
2 hakkede chili
1 tsk majsmel blandet med 1 tsk vand
2 tsk sesamolie
2 spsk hakket forårsløg
Skær kyllingebrysterne i tynde strimler og bland dem med æggehviderne, salt, sesamolie og majsmel. Stil dem i køleskabet og lad dem marinere i ca. 20 min.
Varm en wok op til den er rygende varm, og kom derefter peanutolien i. (Det er meget vigtigt med denne rækkefølge, da vi vil have kyllingestykkene stegt - ikke kogt.)
Varm olien op til den ryger lidt.
Kom kyllingestrimlerne i, og steg dem ved høj varme i ca. 2 min.
Husk at røre i dem hele tiden. så de ikke brænder fast.
Herefter tages kyllingestrimlerne op og lad dem dryppe af i en sigte.
Olien smides ud.
Varm wokken op igen.
Kom hønsefond, citronsaft, sukker, soyasauce, risvin/sherry, hvidløg og chili i.
Bring det hele i kog og jævn saucen af med majsmel og vand blandet sammen.
Kom de stegte kyllingestrimler tilbage i saucen og kog det hele igennem, tilsæt sesamolien og tag wokken af varmen med det samme.
Server det hel på et varmt fad, og drys de hakkede forårsløg over kyllingebrysterne. Denne ret serveres med løse ris.