Smagen af sød og stærk honning-sennep går fint til frisk
citron- og appelsinsaft. Server de lækre kyllingestykker direkte fra grillen. Festfavorit.
• Marinader lavet på frugtsaft gør kødet mørt og tilsætter
smag uden at tilføre fedt.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 6 Portioner
# Råvarer til Citrusgrillet kylling
1 kylling a ca. 1,6 kg
1 fed hvidløg
1 tsk friskkværnet sort peber
MARINADE:
½ dl friskpresset citronsaft
2 spsk honningsennep (se Tips & råd)
2 spsk friskpresset appelsinsaft
½ tsk kinesisk soya
* Fremgangsmåde:
1 Tænd for grillen og lad kullene blive næsten hvide, eller
sæt ovnens grill til.
Del kyllingen i 8 stykker. Pil og halver hvidløgsfeddet.
2 Gnid kyllingestykkerne med hvidløg og drys dem med peber.
3 Bland citronsaft, honning-sennep, appelsinsaft og soya i
en skål. Bland det godt.
4 Pensl kyllingestykkerne med marinaden og læg dem på en
rist.
Grill 15 cm fra varmen i 25 min., til stykkerne ikke længere
er rosa indeni.
Vend en gang og pensl med marinaden.
Anret på serveringsfad og server stykkerne helt nygrillede.
Tips & råd
Sennep findes i en masse forskellige varianter og giver
meget smag uden at tilføje kalorier. Den franske dijonsennep, som kommer fra
Dijon-distriktet, er smagt til med hvidvin og krydderurter.
Engelsk sennep er oftest en blanding af forskellige
sennepsfrø, og den er skarp i smagen. Mørk, tysk sennep har en sursød smag.
Svensk sennep er ofte sød og indeholder meget sukker.
Lov din egen honningsennep: bland 1½ spsk dijonsennep og ½
spsk flydende honning i en skål.
GENVEJ
Anvend 4 stykker kyllingebryst i stedet for stykker fra en
hel kylling. Grill brystet 15 cm fra varmen, til det ikke længere er rosa
indeni, 10-15 min. Vend en gang og pensl med den resterende marinade.
PR. PORTION: Energi: Kcal 327 = kJ 1373
Kulhydrat 1 g Protein 29 g Fedt 23 g (63%) Fibre 0 g