100 g grøn peberfrugt groft hakket
100 g rød peberfrugt groft hakket
2 spsk frisk koriander hakket
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk chilipulver
1 fed hvidløg, presset
1 spsk hvidvinseddike
Salt
1 kg laksefilét, fri for skind og ben
30 g smør
2 dl mælk
2 dl fløde
3 spsk Maizena
Ovnen forvarmes til 180°C.
Peberfrugter, koriander, spidskommen, chilipulver, hvidløg, hvidvinseddike og salt blandes i en skål.
Laksen anbringes i en bradepande på et stykke sølvfolie, der er stor nok til at kunne foldes sammen om fisken. Blandingen lægges oven på fisken, smørklatter fordeles over massen og folien foldes sammen og lukkes omhyggeligt langs alle kanter. Fisken stilles i ovnen i 25 minutter eller til fisken er mør.
Fisken pakkes forsigtigt ud af folien og lægges på et opvarmet fad. Den dækkes til og holdes varm. Det fiskesaft der ligger i folien skal gemmes.
Fiskekraften hældes igennem en sigte og over i en skål. Det blandes op med fløde og mælk. Maizena og lidt af fiskevandet blandes sammen i en gryde, og derefter blandes resten i. Saucen koges op under omrøring og småkoger i 1 minut. Saucen smages til med salt og peber. Serveres til fisken, sammen med nykogte kartofler.