Dette er en ganske nem ag velsmagende suppe, og du kan bruge
lige de grønsager, du har i skuffen i køleskabet - alle tiders sunde resteret.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min.
#
2 fed hvidløg
1 chili
15 g frisk ingefær
2 tsk olie
600 g grønsager (fx gulerødder, porrer, selleri,
bladselleri, peberfrugter)
1 liter vand
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 grønsags- eller hønsebouillonterninger
salt og peber
Tilbehør:
2 skiver fiberrigt brød
30 g revet ost 30+
*
Hak pillet hvidløg, chili (uden frø og mellemvægge) og
skrællet ingefær, og svits det hurtigt i en gryde med olie.
Rens grønsagerne, og skær dem i mundrette stykker.
Vend dem i gryden, og tilsæt vand.
Giv det et opkog, og fjern skum.
Tilsæt tomatpuré og bouillonterninger, og lad suppen simre,
til grønsagerne er møre - ca. 15 min.
Smag suppen til med salt og peber, og server med brød
drysset med revet ost og gratineret under grillen.
Tips: Kog evt. en større portion suppe, hvis du vil bruge
den til frokost eller som mellemmåltid.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin