Der er masser af
fyld og smag; denne dejlige grønsagssuppe. Nyd den som hovedret med brød til,
eller som en forret, hvor den rækker til 4 personer. Grønt og godt.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 25 min.
#
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
(eller 100 g knoldselleri)
150 g frisk grønkål
2 spsk olie
1 dl grønne linser
1 tsk stødt
spidskommen
1 tsk karry
1 liter grønsagsbouillon
(eller hønsebouillon eller vand)
salt og peber
Tilbehør:
2-3 spsk
cremefraiche
30 g nødder eller
solsikkekerner
brød
*
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Rens gulerødder og
selleri, og skær dem i små stykker.
Skyl og rib
grønkålsbladene, og snit dem groft.
Sauter løg, hvidløg
og grønsager blanke i en gryde med olie.
Vend linserne
gryden, og tilsæt krydderier og bouillon.
Giv suppen et opkog,
skru ned, og lad den simre i 10 min.
Vend kålen i suppen
(tag lidt fra til at blende i rå), og lad den simre, til alt er mørt ca. 10
min.
Blend suppen jævn,
og blend den rå grønkål i.
Smag til med salt og
peber.
Server i skåle med
en skefuld cremefraiche, et drys ristede nødder og brød til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin