Krydderurterullerne med kalkunkød - en let middagsret, som man kan variere igen og igen med forskellige krydderurter. Spis noget godt i aften
600 g kartofler
havsalt, muskatnød
4 kalkunschnitzler (a 175 g)
100 g champignon
1 løg
¼ bundt af henholdsvis dild, persille og purløg
2 spsk kryddersennep
3 spsk solsikkeolie
2-3 spsk mælk
*
A. Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte og kog dem i saltet vand i 20 min.
Skyl schnitzlerne, dup dem tørre og bank kødet.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Pil løget og skær det i tern.
Skyl krydderurterne og hak dem fint.
B. Varm 1 spsk olie og svits løg og champignoner.
Tilsæt krydderurterne.
Smør sennep på schnitzlerne og fordel krydderurteblandingen ovenpå.
Rul kødet sammen og hold det fast med tandstikkere.
Varm resten af olien op og brun rullerne.
Hæld 3 dl vand ved og kog det i 15 min.
C. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem og rør mælk og muskatnød i.
Fyld kartoffelmosen i en sprøjtepose med stjernetylle.
D. Sprøjt små kartoffelrosetter ud på tallerkenerne.
Krydr rullerne med salt og server dem til.
Krydderurterullerne kan udmærket tilberedes med andre slags kød. Særlig egnet er magre kalve- eller skinkeschnitzler. Hvis man foretrækker kyllingebryst, skærer man med en skarp kniven lille lomme i hver filet, kommer fyldet i og lukker lommen igen med en tandstikker.
Pr portion 1470/358 kJ/kcal. 32 g protein. 11 g fedt. 33 g kulhydrat. 1 g fibre