Skaldyr er en rigtig
sommerspise. Server de lækre sager, når du har lidt ekstra tid til at spise
sammen med familie og venner.
Krabbekløer med dilddressing og salat
Arbejdstid: 40 min.
Koge/trækketid: ca. 45 min. Kødet er fryseegnet (4 personer)
#
2 kg friske
krabbekløer
2 spsk groft salt
pr. liter kogevand
2 tsk sukker pr.
liter kogevand
3-4 duske dild
Dilddressing:
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche (18%)
1 spsk citronsaft
1 lille bundt dild
salt og friskkværnet
peber
Grøn salat:
1 sprødt grønt
salathoved
500 g friske ærter i
bælg (eller evt. 200 g bælgede, fine ærter)
Tilbehør:
citronbåde og nye,
kogte kartofler
*
Børst krabbekløerne
rene med fx en grønsagsbørste.
Skyl i flere hold
koldt vand.
Sæt en stor gryde
over med vand, salt, sukker og dild og giv det et opkog.
Læg krabbekløerne i
det kogende vand, skru ned og lad dem simre i 15-20 min. afhængigt af kløernes
størrelse.
Lad dem trække i 20
min. i vandet.
Afkøl og nyd dem
friskkogte med en dilddressing, salat, citron og kartofler.
Mazarinkage med stikkelsbærkompot
Arbejdstid: 45 min.
Bage/kogetid: 40 min. Fryseegnet. (10-12 stykker)
#
4 æg
200 g flormelis
1 usprøjtet citron
(fintrevet skal)
200 g smør (blødt)
200 g ren rå
marcipan (groftrevet)
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¾ dl vand (eller
mælk)
¾ dl citronsaft
75 g hele mandler
med skind (finthakkede)
Stikkelsbærkompot:
125 g sukker
250 g stikkelsbær
(rensede)
1 dl vand
1 stang vanilje
(kornene)
Tilbehør: vaniljeis
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Pisk æg, flormelis
og citronskal til en tyk creme.
Pisk små klatter af
smør i og tilsæt marcipan.
Sigt mel og
bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med vand og citronsaft.
Bland finthakkede
mandler i dejen og kom den i en smurt springform.
Bag kagen i ca. 45
min, til den er gennembagt.
Stikkelsbærkompot:
Smelt sukker til lys karamel i en tykbundet gryde.
Tilsæt stikkelsbær,
vand og vanilje.
Rør ikke, før
bærrene kommes i.
Kog i ca. 10 min,
til bærrene er møre.
Server til kagen.
Kagen er kompakt i
konsistensen og skal serveres med kompot og/eller is.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin