Logo

Koteletfisk med chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koteletfisk med chili

Kogelage:
½ liter vand
2 tsk groft salt
2 tsk hvidvinseddike
1 laurbærblad
3 sorte peberkorn
500 g fiskefilet af koteletfisk

Chilisauce:
1 frisk grøn chilipeber
200 g Cheasy Friskost naturel 4%
2 spsk hvedemel
1 dl Karolines Køkken kaffefløde 9%
3 dl vand
½ spsk fintrevet frisk ingefær
1 knust fed hvidløg
1 tsk mild madras karry
1 tsk edelsüss paprika
2 tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
Pynt:
friskhakket koriander
Tilbehør: 320 g løse ris fx basmatiris

Kogelage: Kom alle ingredienserne til kogelagen i en gryde og bring den i kog.

Rens fileten og skær den i 6-8 stykker.

Læg fiskestykkerne i kogelagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 minutter.

Tag gryden fra varmen og lad fisken trække i ca. 5 minutter - stadig under låg.
 
Chilisauce: Flæk chilipeberen på langs.

Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv.

Hak chilipeberen (1 spsk i alt).

Rør Friskost og mel sammen i en tykbundet gryde.

Rør fløden i lidt efter lidt og tilsæt resten af ingredienserne.

Bring saucen i kog under omrøring.

Kog den ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 5 minutter.

Smag saucen til.
 
Ved serveringen: Tag fisken op med en hulske og læg dem i et varmt fad.
Hæld lidt af saucen over fisken.

Server resten af saucen og risene i skåle ved siden af.
 
Tips: I stedet for koteletfisk kan man anvende torsk.
Ikke fryseegnet

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her